Waffel II.- az élesztős változat

2009. február 8, vasárnap | kelt tészta, reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

p7170008 Az élesztős változatnál nem sokat keresgéltem, én is a Macikonyha receptjét választottam, és ismét nem bántam meg. Nem változtattam volna a recepten, de nem volt jégcukrom, és a férjemet nem sikerült meggyőzni, hogy anélkül nem az igazi. Sőt, a törött kockacukor gondolatától is irtózott, úgyhogy csak kicsit több cukorral készítettem el a tésztát, és mellékeltem hozzá némi karamellszószt.

Nekünk mindkét változat nagyon ízlett, a sütőporos a gyermekkori strandolások gofris bódéit idézi, de sokkal szofisztikáltabb változatban, a kelt pedig nagyon finom reggelinek bizonyult, és bekerült a mindenkori kedvencek közé.

A jégcukrot pedig még nem adtam fel!

16 darabhoz

50 dkg finomliszt, 25 dkg olvasztott vaj, 20 dkg cukor (eredetileg 10+25 dkg jégcukor), 2 tojás, 2 csomag élesztő, 10 dkg tej, csipet só, 1 ek sk. vaníliás cukor, 1 kk reszelt citromhéj

a karamellszószhoz cukor, tejszín

A  tészta hozzávalóiból rugalmas, nem túl lágy tésztát dagasztok, miután megkelt, átgyúrom, 16 darabra vágom, és a gombócokat waffel sütőben megsütöm.

A karamellszószhoz karamellt készítek, majd 1:1 arányban tejszínnel felöntöm, és addig főzöm kavargatva, amíg a karamell feloldódik, és az egész besűrűsödik.

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)