Nagyon gyors bolognai

2009. január 30, péntek | marha, sertés | Szerző: Herczeg Gabriella

p7070016

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki az autentikus olasz konyha híve, az most ne olvassa tovább. Ez nem egy olyan recept. Inkább egy olyan, amit két szoptatás és büfiztetés között össze lehet állítani, egy fürdetés alatt megfő, és három napig megóv az éhenhalástól. Vagyis amilyen az összes étel, amiket mostanában főzök.  És hát az igazi sikerélmény: végre le is  tudtam valamit fényképezni, mielőtt állva-alva  megettük a konyhában, mert jelenleg családunk egyetlen ínyence csak a három hetes kisfiunk.

  • 6-8 adag
  • 50 dkg darált marha (vagy marha és sertéscomb vegyesen)
  • 4 ek olívaolaj,
  • 2 közepes fej vöröshagyma,
  • 6-8 gerezd fokhagyma,
  • 1 közepes répa,
  • 1/4 zellergumó,
  • 5-6 aszalt paradicsom,
  • 1 hámozott paradicsom konzerv (400 gr),
  • 1 dl száraz vörösbor,
  • 1 ek szárított oregano,
  • 2 babérlevél,

Olívaolajon lepirítom a húst, a megtisztított, (mindent egybe) blenderrel felszecskázott zöldségeket, pár percig együtt pirítom a hússal, felöntöm a borral, elforralom, aztán hozzáadom a hámozott paradicsomot, fűszereket, ha kell, kevés vizet, és fedő alatt addig főzöm, amíg a hús megpuhul. Az egész 15 perc alatt összeállítható. (bár a puha húsra azért 1-2 órát várni kell)

Spagettivel, olívaolajjal és igen nagy mennyiségű Grana Padanoval ettük (mivel 1 napja lejárt a szavatossága), és  ha valaki még nem botránkozott volna meg, a férjem bőven meglocsolta ketchuppal (én azért nem tennék ilyet soha, de tényleg). Nem ez a kulináris nirvana, de gyors és tényleg nagyon finom.

Címkék: , , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)